Metoda mea

Metoda mea se bazeaza pe modul in care imi traiesc viata, relatiile, prieteniile – in mod deschis, curat, sincer, in care exista intelegere si nu judecata, in care ne ascultam unii pe altii si pastram echilibrul.

Pasind prin viata in echilibru – daca pentru tine viata inseamna doar cariera nu ai echilibru, daca viata pentru tine inseamna doar distractie nu ai echilibru. Daca iti impui sa mergi la sala desi urasti asta sau daca te fortezi sa mananci doar “sanatos” si iti refuzi placerea de a manca ceva ce pentru tine e absolut delicios, iar nu ai echilibru. Si iar, daca mananci doar lucruri care-ti lasa gura apa dar de fapt, nu sunt altceva decat carton “imbogatit” cu arome si zahar si conditia ta fizica este zero, ei bine, nici de data asta nu ai echilibru.

Poate ca merita sa inveti sa te asculti. Corpul meu nu are glas, corpul meu nu poate sa spuna:”Fato, las-o mai moale cu cafeaua, ca suprarenalele tale sunt varza!” Nu spune asta, in schimb, dupa a doua cana ma apuca un tremurat pe care abia il sesizez si, desi simt ca am mai multa energie, nu pot s-o concentrez catre ce am de facut si asta imi da o stare de iritare, care imi strica jumatate de zi. Acum, as putea sa cred ca asta e felul meu: morocanoasa si artagoasa sau as putea sa o las un pic mai moale cu cafeaua, sa vad ce se intampla si cum ma simt. Si ce fel de persoana sunt cu adevarat!

Determinarea si scopul meu izvorasc din apreciere, blandete si respect fata de mine. Daca admiti ca esti o fiinta umana demna de apreciere, blandete si respect si recunosti ca esti doar blocata de niste praguri, pe care nu le poti sari acum singura, atunci asta e un punct de pornire.

De multe ori, vrem doar sa fim auziti, sa ni se acorde atentie atunci cand noi simtim ca e momentul si nu cand ceilalti au timp de noi.Acestea sunt principiile care imi ghideaza metoda de consiliere.

Mai jos, vei regasi conceptele fundamentale ale filosofiei scolii pe care o urmez, Institute for Integrative Nutrition.

Abordarea holistica presupune ca toate aspectele vietii tale sunt in legatura. Impreuna vom descoperi daca stresul de la munca sau de acasa te face sa te refugiezi in mancare sau daca somnul tau neregulat sau lipsa de energie te impiedica sa ai chef de putin sport.

Majoritatea abordarilor in nutritie se bazeaza pe calorii, carbohidrati, grasimi, proteine etc. In loc sa cream liste de restrictii, eu prefer sa creionam impreuna un inceput de viata curata, cu gust, lejera si pe placul tau.